Conducătorii ne vor proști. Nu suntem!

3

Cine are de câștigat din degenerarea protestului pașnic de ieri seară? Răspunsul e simplu: cei împotriva cărora se manifesta. Logica ne arată că ei sunt responsabilii, orchestratorii apariției în Piața Victoriei a celor care au dat cu gheață, pietre, cocktailuri Molotov, aveau cuțite și câte și mai câte. Pentru că ei aveau de câștigat din asta. Venirea acelora a fost pregătită temeinic, încă din momentul în care, total nejustificat, jandarmii și-au pus căștile pe cap pentru că… Insist, de ce? Se striga prea tare și-i dureau urechile? Totul era pașnic și într-adevăr existau acolo oameni cu copii. Despre care Olguța Vasilescu spunea că sunt niște iresponsabili pentru că și-au dus copiii într-o „zonă de război”. Iresponsabilă era afirmația ei, voit tendențioasă, voit agitatoare, tocmai pentru că acolo erau copii. Părinții protestau pașnic, cei din jurul lor la fel, nu era nici un pericol pentru copii, altul decât acela de a învăța de mici cum să-ți aperi convingerile și să nu te lași călcat în picioare. Posturile de televiziune, internetul erau asaltate de indivizi dornici să inventeze incidente, evident cu scopul de a băga bățul prin gard, până la urmă iese de-o bătaie mică. Și dacă tot nu s-a întâmplat, și tot nu s-a întâmplat, existau pregătiți și încinși băieții care știu să dea cu pietre.

Unii conducători ai acestei țări ne vor proști, dar nu suntem. Știam că aceasta este măsura pregătită de ei pentru momentul critic din clipa în care ne-au transmis că au fost nevoiți să sudeze porțile Guvernului să nu fie luată clădirea cu asalt. Pe bune? Asta dimineață. Câteva ore mai târziu au mai lăsat niște uși metalice peste ușile obișnuite, în condițiile în care oricum miniștrii nu au călcat pe la Guvern deși era zi de ședință, au suplimentat măsurile de securitate, făceau apel la ordine… Păi era ordine. Peste zi am avut de mers încolo și încoace, n-a fost nici o problemă, oamenii protestau pașnici, fără să încurce pe nimeni, în afara celor care trebuiau „încurcați” cu cerințe legitime.

Asta vor face în continuare unii conducători, vor încerca să convingă națiunea, străinătatea că protestatarii sunt niște huligani, dornici de dezordine. Și vor folosi, în continuare, pentru asta cele mai jignitoare metode, bine-cunoscute de altfel, vor infiltra printre protestatarii adevărați provocatori de scandaluri, vor crea condițiile pentru ca oameni nevinovați să fie răniți, vor minți în continuare că sprijină libertatea, democrația și legitimitatea voinței poporului. Parte din popor îi contestă și are acest drept. Nu suntem un popor prost, așa cum și-ar dori unii dintre conducători: oamenii pricep ce se întâmplă și așa cum există soluții să provoci, să deturnezi un scop în propriul interes, există soluții pentru a nu cădea în aceste capcane.

O parte a poporului va protesta din nou, pașnic. Vremea ține cu această parte a poporului: se încălzește. Este posibil ca astăzi să protesteze și mai mulți, pentru că tot mai mulți oameni încep să înțeleagă că unii conducători se dau peste cap să fure tot, chiar și dreptul la opinie.


Share

Autor

3 comentarii

  1. Imi place cum gandesti. Referitor la acest subiect, gandim la fel. Si ca noi, mai sunt multi. Trebuie doar sa fie alaturi de tine, de noi. Incet, incet, vor fii mult mai multi. Ne vom face ascultati. Nu vrem decat sa fim corecti, sa muncim cinstit. Sa ne respectam cu adevarat. Si sa nu ne mai mintim. Vrem o lume mai buna. Am suferit destul. Vrem sa traim decent, si noi pensionarii care abia avem apr. 800 lei lunar. Dupa apr. 40 ani de munca.

  2. Marian Stoica on

    Buna seara , Irina , da este foarte adevarat ce spui, si sunt de acord cu tine , in Romania orice om care mumcetse constet, trebuie sa fie respectat , pentru ca traim intr-o lume libera, nu traim in dictatura si totalitarism !!

Comentează